Försäljningsvillkor

Försäljningsvillkor

Frakt

Fri frakt på alla ordrar,

Ångerrätt

Som kund har ni alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal.Det innebär att om ni köper en vara via internet har ni möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar.Ångerfristen börjar löpa från den dag ni har tagit emot varan. Ni får inte ha använt produkten men har enligt lag rätt att hantera varan i den mån det krävs för att kunna säkerställa dess egenskaper och funktion.Vid nyttjande av ångerrätten har vi rätt att göra avdrag motsvarande den värdeminskning som uppstått till följd av att kund har hanterat varan i större omfattning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.Värdeminskningen bedöms från fall till fall.Ni skall returnera produkten i oförändrat skick. Om ni ångrar ert köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka din köpeskilling senast inom 14 dagar.Som kund betalar ni själv returfrakt vid ångrat köp.Ni ansvarar för risken vid returfrakt,risken innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.Om ni väljer att inte lösa ut era varor debiterar vi er en hanteringsavgift på 250 kronor.

Garanti

Garantin täcker endast ursprungliga fel,d.v.s.fabrikationsfel som fanns på produkten vid leverans. Fabrikationsfel skall konstateras av Visit Skåneland AB, varpå ni som kund får en ny likvärdig produkt. Garantin gäller inte då vi inte kan hitta något fel på produkten eller ni har orsakat skadan själv. Faktura gäller som garantibevis.Spara fakturan den behöver visa upp vid utnyttjande av garantin.

Reklamation och serviceärende

Vid reklamationer service/garantiärenden skall ni alltid kontakta Visit Skåneland AB via e-post:kontakt@presenten.net Vi ersätter inte fraktkostnaden om ni har skickat en reklamation på egen hand utan att först ta kontakt med Visit Skåneland AB.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Betalningsalternativ

BETALNING

Betalning sker via vår samarbetspartner Payson. Vi använder oss av Payson Checkout en snabbkassa som underlättar ert köp!
 
Välj hur ni vill betala
Ni kan till exempel välja att handla mot faktura och efter leverans betala den enkelt med Swish. Det går även att delbetala i 3-24 månader,och naturligtvis att betala köpet direkt med kort eller internetbank.
 
Faktura – Betala efter leverans
Väljer ni att betala via faktura har ni efter ditt köp alltid 14 dagar på dig att ta emot och titta på dina varor innan betalning. Fakturan skickas till dig via e-post om ni inte valt något annat.
 
Villkor vid betalning mot Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar Payson med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste ni ange ert personnummer eller organisationsnummer (endast företag). Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar om inte annat väljs vid köptillfället. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress ni anger. För att betala mot Faktura måste ni ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som utförs vid köpet. Företag som betalar mot Faktura måste vara registrerade i Sverige och ska betala inom 30 dagar. Fakturan betalas enligt de betalningsinstruktioner som framgår på fakturan, via Plusgirokonto och OCR-nummer. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det debiteras även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med Payson Faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.
 
Villkor vid delbetalning av Faktura
På en mottagen Faktura kan det i vissa fall framgå ett ”lägst att betala”, om ni väljer att betala detta belopp eller ett annat belopp lägre än det totala fakturabeloppet så ingås ett kontokreditavtal. Payson erbjuder dig att, efter godkänd kreditprövning teckna ett kontokreditavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort. Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden – den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill ni i detta fall ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Svea Ekonomi AB på telefon 08–51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea Ekonomi AB, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Vid frågor så kan ni ringa 08–51493113 för närmare information. Fullständiga Villkor.
 
Villkor vid Delbetalning
Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal med vår samarbetspartner Svea Ekonomi AB på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort. Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. *Delbetala räntefritt: 3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00% 6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00% 12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00% Delbetala räntebärande (vid ordervärde över 5000 kr): 24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95% Exempel på effektiv ränta vid köp om 10.000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 295 kr uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 12,70 %. Fullständiga Villkor.
 
Villkor vid Kort & Direktbanksbetalning
Payson samarbetar med VISA och MasterCard för kortbetalningar. Vid kortbetalningar används det en 3D-Secure teknik som är en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet. Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Payson är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker hantering av kortdata. Payson samarbetar med alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar samt med Trustly Group AB (org.nr 556754–8655), ”Trustly” är ett svenskt auktoriserat betalningsinstitut under tillsyn av Finansinspektionen. Bolaget bedriver tillståndspliktig betaltjänstverksamhet i enlighet med lagen (2010:751) om betaltjänster och har genom underrättelse till Finansinspektionen tillstånd att tillhandahålla betaltjänster inom EU/EES. Trustly Allmänna villkor Trustly Integritetspolicy Besök www.trustly.com för ytterligare information.

Privacy Policy

Vi samlar in information om dig under kassaprocessen i vår butik.

Vad vi samlar in och lagrar

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

 • Produkter som du har visat: vi använder detta för att exempelvis visa dig produkter som du nyligen har tittat på.
 • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
 • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!

Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer,.Vi använder denna information för syften, såsom att:

 • Skicka information till dig om ditt konto och din beställning
 • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
 • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
 • Konfigurera ditt konto för vår butik
 • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
 • Förbättra vår butikserbjudanden
 • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagrar vi bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den, och så länge vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra beställningsinformation för gällande tidsperiod för skatt- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Vi lagrar även kommentarer eller recensioner, om du lämnar dessa.

Vilka i vårt team har tillgång

Medlemmar i vårt team har tillgång till informationen du ger oss. Till exempel, både administratörer och butiksägare har tillgång till:

 • Beställningsinformation som t.ex. vad som köptes, när det köptes och var det ska skickas, samt
 • Kundinformation såsom ditt namn, e-postadress samt fakturerings- och leveransinformation.

Vårt team har tillgång till denna information för att uppfylla beställningar, genomföra återbetalningar och tillhandahålla support.

Vad vi delar med andra

Vi delar information med tredje part som hjälper oss genomföra beställningar och lagra tjänster åt dig, till exempel Payson.

Betalningar

Vi tar emot betalningar genom Payson. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till Payson, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.